Előfizetői tartalom

Egyre biztosabb, hogy a magyar uniós források nem érkeznek meg határidőig

Portfolio
A kormányzati kommunikációban egyszerre van jelen az optimizmus, hogy hamarosan jöhetnek az uniós források, miközben egyre több miniszter tesz úgy, mintha nem lenne jelentőségük a magyar gazdaság szempontjából. Március végéig kellene teljesíteni az igazságügyi reformokat, de az elmúlt időszakban lelassultak a tárgyalások, ráadásul ez sem oldana fel minden tételt a 22 milliárd eurós kohéziós támogatásokból és az 5,8 milliárd eurós helyreállítási alapból. A Portfolio értesülései szerint kicsi az esély, hogy az év második feléig jelentős tételeket szabadítson fel az Európai Bizottság a magyar költségvetések.

Az Európai Bizottság a tavalyi országgyűlési választások után szinte azonnal megindította a jogállamisági mechanizmust Magyarország ellen. A kondicionalitási eljárás tárgyalásainak vezénylésére Orbán Viktor miniszterelnök Navracsics Tibor területfejlesztési minisztert kérte fel, aki kezdetben optimistán nyilatkozott. Eleinte a nyár végére ígérte a megállapodást az Európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés