Előfizetői tartalom

Jogosítványok és KRESZ: változtatásokat kér az Európai Bizottság

Portfolio
Az Európai Bizottság javaslatokat terjesztett elő a vezetői engedélyekre vonatkozó szabályok korszerűsítésére, beleértve az EU egész területén érvényes digitális vezetői engedély bevezetésére is. Továbbá kérik a közlekedési szabályok határokon átnyúló érvényesítését megkönnyítő új rendelkezések bevezetését is. Tavaly több mint 20 000 ember vesztette életét az EU útjain, és az áldozatok többsége gyalogos, kerékpáros, robogós és motoros volt.

Az Európai Bizottság szerdán három javaslatot küldött az Európai Parlamentnek és az Európai Tanácsnak a közúti közlekedés biztonságosabbá tétele, a személyek Unión belüli szabad mozgásának megkönnyítése, és egyúttal a közúti közlekedés fenntarthatóbbá tételének és a területet érintő digitális átállásnak az elősegítése érdekében - írják közleményükben....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés