Előfizetői tartalom

Brüsszel bekeményít a szankciókat negligáló tagállamok miatt

Portfolio
Az EU új szankcióügyi különmegbízottja, David O'Sullivan "a végrehajtásra és a szankciók kijátszásának megakadályozására fog összpontosítani". Mindez pedig azt jelenti, hogy a büntetőintézkedések esetében komoly ellenőrzésekre számíthatnak a tagállamok, de az unión kívüli országok is. Ugyanígy az Európai Ügyészség is keménykedne. Noha a magyar kormány heves kritikusa a szankcióknak, eddig az Orbán Viktor vezette kabinet minden uniós lépést megszavazott, a végrehajtásban is tettek lépéseket.

Miután 10 szankciócsomagot fogadtak el Oroszország ellen, több uniós ország arra sürgette az Európai Bizottságot, hogy az Oroszország elleni új szankciók elfogadásáról a már meglévők érvényesítésére helyezze át a hangsúlyt. Mind erre pedig egy különmegbízottat is kijelöltek, David O'Sullivant. "A tavalyi év bebizonyította az EU és partnereink eltökéltségét, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés