Előfizetői tartalom

Aknamezőre állította az Orbán-kormányt az Európai Bizottság

Egyelőre még mindig nem talált kielégítő megoldást a magyar kormány az uniós források utalását blokkoló európai bizottsági követelmények esetében, de az Erasmus- és Horizont-programokat blokkoló összeférhetetlenségi kritériumoknál sem történt előrehaladás. Eközben Brüsszel érthetetlennek tartja az egyeztetések párbeszédein elhangzott vállalások és a magyar kabinet által bemutatott javaslatok közötti különbségeket.

Bár csak puha határidőként jellemzik a március végi határidőt, amíg az Orbán Viktor vezette kormánynak nemcsak, hogy egy az Európai Bizottság számára is elfogadható igazságügyi reformot kell készítenie, de el is kell azt fogadnia a parlamentnek, az idő pénzügyi okokból szorítja a magyar kormányt - így jellemezte a Portfoliónak több egymástól független bizottsági forrás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés