Előfizetői tartalom

Durván felpörgött a napelemes pályázat kifizetése, már 8 ezren érzik ezt

Portfolio
Egy hónap alatt több, mint kétszeresére ugrott a lakossági napelemes pályázatban a kifizetések darabszáma és a kifizetett összeg, így az év elején a kormány által nyilvánosan elismert „szánalmas és borzalmas a teljesítmény” után tényleg komoly felpörgés látszik. Az Energiaügyi Minisztérium által egy hónapja a Portfolio-nak jelzett radikális pályázati átalakításnak ebben lehet szerepe, de az akkor szintén ígért új pályázati kör meghirdetésének egyelőre nem látjuk a nyomait.

Egy hónapja még 3626 olyan lakossági napelemes nyertes projektről beszélhettünk, amelyek kapcsán már (előleg) kifizetés is történt összesen 6 milliárd forint összegben, a mai állapot viszont már 7934 ilyen nyertest mutat, akik projektjére már 14,3 milliárd forintnyi kifizetés történt. Ez azt jelenti, hogy egy hónap alatt több, mint duplájára ugrott a kifizetések darabszáma...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés