Előfizetői tartalom

Gázkazánok betiltása: új irányt vehet az EU

Portfolio
Aktívan készül arra az Európai Unió, hogy a jövőben már ne engedje új, hagyományos gázkazánok üzembeállítását. A cél az lenne, hogy a fűtésre használt energiát a megújulók által előállított villamos energia felé tolják el. Viszont az iparági lobbi szeretné elérni, hogy a hidrogént és a biogázokat használó kazánok továbbra is zöldjelzést kapjanak.

A Nemzetközi Energiaügynökség számításai szerint a gázkazánokat legkésőbb 2025-ig be kell tiltani ahhoz, hogy az EU elérje a 2030-ra kitűzött éghajlati célokat. Az Európai Unióban még az orosz-ukrán háború előtt komolyan számoltak is az új gázkazánok mielőbbi betiltásával, de 2021-ben az Európai Bizottság a javaslatot elvetette, azóta azonban az energiaválság miatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés