Előfizetői tartalom

Míg a kormánytagok sora leírja az uniós forrásokat, Navracsics nyárra várja az utalásokat

Portfolio
Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter közelinek érzi a kompromisszumot az uniós forrásokról, miután szerdán Brüsszelben egyeztetett Johannes Hahnnal, az Európai Bizottság költségvetési és igazgatási ügyekért felelős biztosával. Azt valószínűsíti, hogy már nyáron megindulhatnak az utalások. Ugyanakkor csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök, Nagy Márton gazdaságfejlesztési és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterek is lemondóan nyilatkoztak az uniós támogatásokról és a vitáról. Brüsszelben pedig továbbra is a magyar kormány intézkedéseit várják.

Fordulatos nap volt az uniós forrásokkal kapcsolatos vitában a csütörtöki: négy magyar miniszter is teljesen más hangvételű nyilatkozatokat tett az üggyel és az Európai Bizottsággal folytatott egyeztetésekkel kapcsolatban. Maga a kormány uniós főtárgyalója, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter arról beszélt, hogy a következő hetekben megállapodhat Magyarország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés