Előfizetői tartalom

Washington és Brüsszel sorsfordító paktumot köthet

Portfolio
Joe Biden amerikai elnök és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke pénteken várhatóan megállapodnak abban, hogy tárgyalásokat kezdenek arról, hogy az Európai Unió számára szabadkereskedelmi megállapodáshoz hasonló státuszt biztosítsanak. Mindez enyhíthetné a feszültséget, amelyet az inflációcsökkentő törvény tisztaipari beruházástámogató programja okozott a felek között.

Az Egyesült Államok tavaly októberben indította el az inflációcsökkentő törvény részeként a mintegy 370 milliárd dolláros beruházástámogatási programját. Ennek lényege, hogy az amerikai tisztaipari, zöldgazdasági szereplőket pénzügyi ösztönzőkkel, adókedvezményekkel és védővámokkal segítik, ha az USA-ba telepítik gyártókapacitásukat. Mindez veszélyt jelent...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés