Előfizetői tartalom

Gazdasági csodafegyverrel támad Brüsszel az állami támogatási birkózásban

Bár még mindig nem talált teljeskörű megoldást az Európai Unió, hogyan vegye fel a harcot az Egyesült Államok inflációcsökkentő törvénye által biztosított befektetési programmal, de Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökének beszédéből kiderült, talált egy olyan területet, ahol felveheti a versenyt az amerikaiakkal. A kritikus nyersanyagok ellátásán túl, a k+f programok fejlesztése lehet a titkos európai adu. Van olyan terv, amelynek a magyar kormány is örülhet.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke beszédet mondott az amerikai inflációcsökkentési törvényről és az arra válaszul készülő uniós zöldipari támogatási programról. Hangsúlyozta a tiszta technológiákba való befektetés fontosságát, és megemlítette a közte és Biden elnök között zajló tárgyalásokat, amelyek eredményeképpen egyetértés született...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés