Előfizetői tartalom

Magyarország nagy kritikus lett az új uniós élelmiszervitában

Portfolio
Az uniós környezetvédelmi miniszterek csütörtöki tanácsi ülésén megvitatták az új géntechnológiával módosított szervezetek (GMO-k) lehetséges deregulációját az Európai Unióban. A vita időszerű, mivel az Európai Bizottság várhatóan június 9-én új szabályokat javasol az új GMO-kra, azaz az "új genomikai technikákra" vonatkozóan. Magyarország bírálja az új rendszert és új vizsgálatot követel.

Az Európai Bizottság lazítani a génmanipulált szervezetek szabályozásán, azzal érvelve, hogy az eljárások egyre kifinomultabbak és kisebb kockázatot jelentenek. A javasolt változtatások potenciálisan gyengíthetik az új GMO-k biztonsági értékelésére és címkézésére vonatkozó uniós előírásokat a kritikusok szerint. Csütörtökön, a környezetvédelmi vezetők európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés