Előfizetői tartalom

Lesöprik a nagy magyar-francia EU-tervet az asztalról

Portfolio
Hiába alakított koalíciót Franciaroszág az atomenergia-barát uniós tagállamokból, az Európai Unióban várhatóan nem kap zöldbesorolást a nukleáris energia, sőt az atomenergiával előállított hidrogéngázt sem vennék kibocsátásmentes forrásnak. Magyarország mindkét ügyben erős szövetségese Emmanuel Macronnak, de hiába lehet még nagyobb a francia részvétel Paks II. fejlesztésében, Brüsszelben lesöprik a terveket az asztalról.

Az atomenergia terén folytatott együttműködés mélyítéséről állapodott meg Franciaország vezetésével tizenegy európai uniós tagország február végén Stockholmban. A koalíciónak egyik oszlopos tagja Magyarország is, de tag még Bulgária, Horvátország, Csehország, Finnország, Hollandia, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Szlovénia is. A lobbicsoport célja pedig az lenne...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés