Előfizetői tartalom

Bekeményít az EU a szankciók miatt, Magyarország is a célpontok között

Egyre nagyobb az elégedetlenség az Európai Bizottságnál, hogy sok tagállam hevenyészetten jelenti le az Oroszországgal szembeni büntetőintézkedések alkalmazását, vagy egyáltalán nem aktív a szankciók végrehajtásában. Most Brüsszel kőkeményen bevasalná a tagállamokon a lépések alkalmazását, és más országok mellett a magyar kormány is szamárpadba kerülhet - értesült a Portfolio. Eközben már arra is vannak tervek, hogy a lefoglalt orosz vagyonelemeket befektessék, vagy Ukrajnának utalják át.

Az Európai Unió már tíz szankciós csomagot fogadott el a tagállamok egyhangú támogatása mellett az orosz-ukrán háború tavaly február 24-i kitörése óta. A büntetőintézkedések legismertebb részei főleg az exportimport-korlátozásokra vonatkoznak, így például tilos az orosz tengeri szállítású olaj behozatala, vagy a szénszállítmányok fogadása. Azonban a szankciók legnagyobb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés