Előfizetői tartalom

Rómának járó komolyabb helyreállítási pénzösszeget fagyasztott be Brüsszel

Portfolio
Mivel nem teljesítette a tavalyi második félévre vállalt 55 féle mérföldkő és intézkedés mindegyikét Olaszország a helyreállítási programjában, ezért blokkolja 19 milliárd eurónyi kifizetés teljesítését az Európai Bizottság, és ma arról állapodott meg a két fél, hogy további egy hónapjuk van elrendezni a vitát, ami főként a kikötői üzemeltetési jogok időintervalluma körül húzódik – jelentette a Reuters.

A hírügynökség konkrétan a felfüggesztés kifejezést írja a pénzösszeg kapcsán, de ezt úgy kell érteni, mint a magyar helyreállítási programnál, hogy az egyes nagyobb folyósítási tételekhez sokféle intézkedést, reformot kell teljesíteni és ezt az Európai Bizottság szakértőinek hitelesítenie kell, hogy tényleg megtörténtek és csak ezután indítják a kifizetést Brüsszelből....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés