Előfizetői tartalom

A Magyarországig érő kínai hálózat miatt már az EU-s hatóságok csaptak le

Portfolio
Magyarországig ért az a kínai vámcsalási rendszer, amelyre kedden csapott le az Európai Ügyészség (EPPO). Több razziát tartottak Belgium-szerte, hogy felszámolják a hálózatot, miután egy éven át nyomoztak az ügyben. A gyanúsítottak állítólag elektronikai cikkek, játékok és más áruk behozatali adóját kerülték el belga magán vámügynökségek és Franciaországban, Németországban, Magyarországon, Olaszországban, Lengyelországban és Spanyolországban bejegyzett hamis cégek segítségével.

Az Európai Ügyészség kedden tíz házkutatást tartott Belgium több városában, többek között a liège-i repülőtéren, és négy gyanúsítottat tartóztatott le egy olyan vámcsaló hálózat elleni művelet során, amely a feltételezések szerint akár 310 millió eurónyi adót csalt el. Az Europol, a belga vám- és héa-hatóságok, valamint a belga rendőrség több részlege támogatásával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés