Előfizetői tartalom

Pfizer-vakcinák: feljelentették von der Leyent

Portfolio
Egy helyi lobbista feljelentette Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét egy belga bíróságon. A beadott panasz eredményeképpen felfüggeszthetik a politikus mentelmi jogát, és megvizsgálhatják a Pfizer vezérigazgatójával, Albert Bourlával váltott sms-üzeneteit, amelyek megelőzték az uniós szerződéskötést a gyógyszergyártóval - írja az Euractiv.

Még tavaly derült ki, hogy az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen privát telefonjáról szöveges üzeneteket váltott Albert Bourlával, a Pfizer vezérigazgatójával. Azóta az Európai Parlament szakbizottsága és több másik szervezet is vizsgálja az EU-nak a világjárvány csúcsán kötött, több milliárd eurós értékű, koronavírus elleni vakcinára vonatkozó szerződését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés