Előfizetői tartalom

Elfogadta az EU az új chipstratégiát, eurómilliárdokat öntenek az iparágba

Portfolio
Az Európai Unió egy mérföldkőnek számító stratégiát hagyott jóvá European Chips Act néven, amelynek célja a blokk chipiparának megerősítése, hogy a technológiai területen felvehesse a versenyt az Egyesült Államokkal és Ázsiával - írja a CNBC. Az EU Parlamentje és 27 tagállama által elfogadott jogszabály célja, hogy biztosítsa az irányítást az elektronikus eszközök és termékek alapjául szolgáló kulcsfontosságú technológia felett, és 2030-ra 10 százalékról 20 százalékra növelje az EU globális piaci részesedését a félvezetők terén.

Az Európai Parlament és a 27 tagállam kedden jutott megállapodásra a jogszabályról. A European Chips Act egy 43 milliárd eurós állami és magánberuházásokból álló csomag, amelynek célja az ellátási láncok biztosítása, a jövőbeni félvezetőhiány megelőzése és az iparágba történő beruházások ösztönzése. A Chips Act három fő célt határoz meg. Jelentős gyártókapacitás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés