Előfizetői tartalom

Brüsszel asztalán a Lidl, a Spar és az Aldi magyarországi kiszorításának ügye

Portfolio
Külföldi vállalatok szerint a magyar kormány diszkriminatív döntésekkel hozza hátrányba őket. Több szervezet az Európai Unió intézményrendszeréhez fordulhatott panaszával, ugyanis az Európai Parlament egyik szakbizottsága már vizsgálati látogatásra készül májusban Budapesten, és épp a misszióra készülve, a testület brüsszeli ülésén közölte azt az Európai Bizottság egyik vezetője, hogy a kiskereskedelmi szektor esetében több magyar kormányzati intézkedés kapcsán is előzetesen vizsgálódnak.

Régen pletykálták, hogy a Magyarországon jelen lévő külföldi kiskereskedelmi láncok felvásárlására készülhet a kormány, és a szektor szereplői attól tartanak, hogy kiszorítják őket a hazai piacról. Meg nem erősített - az ágazat szereplői által sem kommentált kérdés - esetében végül az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának keddi ülésén már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés