FONTOS Babaváróból horrorhitel? - Közeleg az igazság pillanata magyarok tízezrei számára
 
Előfizetői tartalom

Hideget-meleget kapott az Orbán-kormánytól az uniós biztos

Portfolio
Orbán Viktor kormányfővel, valamint Varga Mihály pénzügy-, Navracsics Tibor területfejlesztési és Varga Judit igazságügyi miniszterekkel tárgyalt kedden Budapesten Johannes Hahn, az Európai Bizottság költségvetési és igazgatási ügyekért felelős biztosa. A diplomata a többéves pénzügyi keret felülvizsgálata miatt érkezett, de többnyire csak számonkérték, miután korábban megállapodtak az Orbán-kabinettel a kohéziós források nagyobbik részét felszabadító igazságügyi reformról.

Múlt héten jelentette be az Európai Bizottság, hogy technikai szintű megállapodást kötöttek a magyar kormánnyal a horizontális feljogosító tételek kapcsán az igazságügyi reformokról, így felszabadulhat a kondícionalitási (másnéven jogállamisági) eljárás által nem zárolt, mint 13 milliárd eurónyi magyar forrás. Az csak időbeli egybeesés, hogy Johannes Hahn költségvetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés