Előfizetői tartalom

Kína elleni importkorlátozás jöhet az EU-ban, még Magyarország is támogatja

Portfolio
Az uniós tagállamok túlnyomó többsége felsorakozott egy belga javaslat mögé, amely a "kritikus gyógyszerekről szóló törvény" létrehozására irányul, az uniós "chips-törvény" mintájára. A javaslat importkorlátozásokat vezetne be, valamint pénzügyi támogatást folyósítani az EU-s gyógyszeriparnak. A javaslatot 19 állam támogatja, köztük Magyarország is, amely jellemzően a Kínával szorosabbra vont gazdasági kapcsolatok mellett tör pálcát.

Tizenkilenc EU-tagállam, köztük Franciaország, Németország, Spanyolország és Magyarország intézkedéseket sürget annak érdekében, hogy a gyógyszeripari alapanyagok kínai importjától való függőségét csökkentsék. Mindez azt követően történt, hogy az Európai Bizottság javaslatot tett a gyógyszeripar átalakítására a beruházások fellendítése, a hiány csökkentése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés