Előfizetői tartalom

Az EU előbb Kínát üti meg, hogy Oroszországnak vigyen be mélyütést

Portfolio
Az Európai Unió új szankciók kivetését tervezi Oroszország ukrajnai háborúja miatt, amelyek kifejezetten azokat az országokat és cégeket célozzák, akik megsértik a meglévő kereskedelmi korlátozásokat. Egy tervezetből kiderül, hogy az Európai Bizottság Kínára próbál lecsapni Oroszország elszigetelése érdekében, de elsőre csak egy figyelmeztető lövést adnának le.

Az Európai Bizottság egy most nyilvánosságra került javaslattervezete szerint az unió új szankciók kivetése helyett sokkal inkább a már meglévő intézkedések betartására koncentrál majd. Önmagában ez nem újdonság, mert múlt héten már Ursula von der Leyen bizottsági elnök is bejelentette, hogy ez lesz a főcsapirány. Azonban az újdonság, hogy a szankciók megkerülésében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés