Előfizetői tartalom

Kiderült, miért lépett vissza a Korrupcióellenes Munkacsoport egyik civil tagja

Portfolio
Több okot is megjelölt pénteki nyílt levelében Reszkető Petra, a Budapest Intézet igazgatója, független szakértője amögött, hogy miért lépett vissza a Korrupcióellenes Munkacsoport civil tagságától. Ezek egyike az, hogy a jelentkezésekor támasztott feltételek nem, vagy csak részlegesen teljesülhetnek, illetve fél évvel a testület megalakulása után sem világos még számára, hogy idén mivel fognak foglalkozni. Az is zavarja, hogy a korrupcióellenes stratégiát a kormány nem tervezi széles körű társadalmi egyeztetésre bocsátani, hanem letudhatja azzal, hogy a Munkacsoporton belül megvitatják a felek.

Tegnap derült ki, hogy az Integritás Hatóság mellett működő, tíz kormányzati és tíz nem-kormányzati szakértőből álló Korrupcióellenes Munkacsoportból három covil szakértő is távozott, köztük Reszkető Petra. Ő nyílt levelet is írt ennek hátteréről, amelyben emlékeztet rá, hogy ahogy a fél évvel ezelőtti jelentkezésekor, most is „Elkerülhetetlennek látom a Munkacsoport...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés