Előfizetői tartalom

Megakadályoznák a kormány uniós elnökségét Brüsszelben

Portfolio
Egy a Népszava birtokába került EP-állásfoglalás tervezete szerint alkalmatlan az Orbán-kormány az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségére. Magyarország 2024 második felében töltené be a tisztséget. Mindezt pedig a jogállamisági aggályok részeként a kabinet által hozott, a külföldi cégekkel szemben diszkriminatív törvénykezéssel is indokolják.

Az Európai Parlament (EP) június 1-jei plenáris ülésén újabb állásfoglalást készül elfogadni a magyarországi jogállamiság helyzetéről és a befagyasztott uniós forrásokról. Az ötpárti határozati javaslat a laphoz eljutott tervezete megkérdőjelezi, hogy Magyarország képes lesz-e hitelesen ellátni az EU Tanácsának soros elnöki tisztségét 2024-ben, miközben megsérti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés