Előfizetői tartalom

A magyar uniós szavazati jog felfüggesztéséig ér a soros elnökség megfúrása

Egyre feszültebb helyzetben van a magyar a kormány, miután az Európai Parlament elvenné a kabinettől a 2024-es soros elnökséget. A képviselők a hetes cikk szerinti eljárás mentén kaszálnák el Magyarország vezetését az Európai Tanácsban, amelynek végső kifutása az EU-s szavazati jog felfüggesztése lenne. A kormány szerint az EP-nek annyi joghatósága van a kérdésben, mint az azeri parlamentnek.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Európai Parlament fontolóra veszi azt a javaslatot, hogy Magyarországot félreállítsák, és 2024 második felében ne az Orbán Viktor vezette kabinet töltse be az Európai Tanács soros elnökségét. A Parlament a folyamatban lévő jogállamisági aggályok és a 7. cikk szerinti eljárás miatt megkérdőjelezi Magyarország alkalmasságát az elnökség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés