Előfizetői tartalom

Brüsszel olyat léphet a magyar kormány ellen, mint még egyetlen más vezetéssel szemben sem

Portfolio
A parlamenti képviselők és diplomaták körében egyre nagyobb a nyomás annak megakadályozására, hogy Magyarország 2024 júliusában átvegye az Európai Tanács soros elnökségét. Az Európai Parlamentben már készül egy állásfoglalás, hogy a jogállamisági aggályok miatt nem tartják elfogadhatónak, ha az Orbán Viktor vezette kormány venné át az EU-tagállamok képviseletét. A legnagyobb frakciók támogatják az indítványt és már az uniós ügyekért felelős miniszterek is tárgyalják a budapesti kabinet elleni fellépést.

Az Európai Parlament hamarosan elfogadhatja azt az állásfoglalását, amely felszólítja az Európai Bizottságot és Tanácsot, hogy ne engedjék, hogy Magyarország töltse be az EU soros elnökségét 2024 második felében. Érvelésük szerint az Orbán Viktor miniszterelnök 'egyéni szabadságjogok elleni támadásai, a jogállamiság semmibe vétele és az uniós pénzekkel kapcsolatos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés