Előfizetői tartalom

Leadták a magyar kormányra az első figyelmezetető lövést az EU-ban

Az Európai Parlament elfogadta a határozatot, mely felszólítja az Európai Tanácsot, hogy Magyarország ne tölthesse be az uniós soros elnökséget jövő nyáron. Bár a lépésnek közvetlen következménye nem lesz, egy új front nyílt meg ezzel az Orbán Viktor vezette kabinet és az EU-s intézmények között. A szavazás nyomást helyez az Európai Bizottságra és az Európai Tanácsra is, ami a magyar források hozzáférhetőségét veszélyezteti.

Az Európai Parlament elfogadta a határozatot, amely elítéli a magyar kormány működését és nyomást gyakorol az uniós vezetőkre, hogy cselekedjenek a 2024-es magyar soros elnökség ügyében. A határozat 442 igen szavazattal, 144 ellenszavazattal és 33 tartózkodással került elfogadásra. Az Európai Parlament nagy frakciói már korábban jelezték, hogy támogatják az előterjesztést....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés