Előfizetői tartalom

Az új EU-s harcban újjáéledhet a lengyel-magyar szövetség

Portfolio
Lengyelországot és Magyarországot az Európai Parlament bírálja az igazságszolgáltatás függetlenségével és az uniós jog betartásával kapcsolatos aggályok miatt. De míg Magyarország a képviselők elfoglaltak egy elítélő állásfoglalást, hogy az Orbán-kormány 2024 második felében ne tölthesse be a soros elnökséget, addig Varsó egyelőre megúszta ezt. Viszont Mateusz Morawiecki is elfogadhatatlannak tartja a keménykedést.

Csütörtökön nagy többséggel fogadott el állásfoglalást az Európai Parlament, amely megkérdőjelezi, hogy Magyarország 2024-ben betöltheti az EU soros elnökségét, mivel nem tartja tiszteletben az uniós értékeket és a jogállamiságot. Magyarország után Lengyelország jönne a rotációban, és Varsó szintén vitában áll az EU-val olyan kérdésekben, mint a médiaszabadság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés