Előfizetői tartalom

Éles pengeváltásra kényszerült a kormány az Európai Unióban

Portfolio
Egyre komolyabb feszültségeket hoz az Európai Unió intézményrendszerében, hogy az Európai Parlament állásfoglalásában felszólította az Európai Tanácsot és a Bizottságot, hogy töröljék vagy halasszák el Magyarország 2024-es soros elnökségét, mivel a képviselők többsége szerint olyan jogállamiság hiányosságok állnak fent, ami miatt az Orbán Viktor kormány nem képviselhetné az EU egészét. Most két EP-képviselő és Kovács Zoltán keveredett vitába az ügyben.

Az Európai Parlament nemrégiben fogadott egy nem kötelező érvényű határozatot, amelyben a képviselők aggodalmukat fejezték ki Magyarország 2024 második félévi EU-elnökségével kapcsolatban. A lépés heves vitát váltott ki a magyar demokrácia állapotáról és arról, hogy a magyar kormány alkalmas-e az uniós tagállamok képviseletére. Kapcsolódó cikkünk 2023. 06. 01....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés