Előfizetői tartalom

HEC Paris: az EU létkérdése a magyar soros elnökség elhalasztása

Portfolio
Egyre hevesebb vita bontakozik ki arról az Európai Unión belül, hogy Magyarország ne láthassa el az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét 2024 második félévében. Az uniós ügyekben befolyásos HEC Paris egyetem professzora, Alberto Alemanno beszámolója szerint egy erős, Németországot is magában foglaló tömb támogatja a jogállamisági fellépés kibővítését az elnökség elhalasztásával kapcsolatban. Viszont szerinte nem arról van szó, hogy szankcionálni kellene a magyar kormányt, hanem hogy az EU működését kell megvédeni a kizárással.

Magyarország közelgő elnöksége az Európai Unió Tanácsában aggályokat vetett fel egy olyan uniós tagállam hitelességével kapcsolatban, amely többször megsértette az EU alapvető értékeit, és amelynek pénzeszközeit felfüggesztették. Az elnökség jelentős hatalmat biztosít a Tanács napirendjének meghatározására és a tagállamok "becsületes közvetítőjeként" való fellépésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés