Előfizetői tartalom

Az EU elkezdi kidobni a kínai beruházókat

Portfolio
Az Európai Unió lépéseket tesz annak érdekében, hogy biztosítsa a blokk gazdaságának biztonságát, és védekezzen az olyan országok, mint Kína és Oroszország által gyakorolt kereskedelmi kényszerrel szemben. Az EU végrehajtó szerve, az Európai Bizottság gazdasági biztonsági stratégiáját kedden mutatja majd be, amely azonosítja az üzleti és biztonsági kockázatokat, politikai intézkedéseket vázol fel, és védelmi intézkedéseket javasol a gazdasági kényszerítéssel szemben.

Az EU egyik eszköze a kényszerítés elleni eszköz, amely lehetővé teszi a blokk számára, hogy reagáljon a politikailag motivált külkereskedelmi korlátozásokra. Az eszköz akkor vált ismertté, amikor Kína megbüntette Litvániát a Tajvannal való kapcsolatai miatt, aminek következtében a Kínába irányuló litván export 75%-kal csökkent. Az EU fontolgatja továbbá a kifelé irányuló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés