Előfizetői tartalom

Magyarország is megszavazta az új szankciós csomagot, pedig nem teljesült a követelése

Portfolio
Az Orbán Viktor miniszterelnök vezette magyar kormány korábban ahhoz kötötte, hogy megszavazza a szankciókat, vagy az Ukrajnának folyósított támogatásokat, ha Kijev nem távolítja el az OTP Bankot a  háború szponzorainak listájáról. Ezt nem tette meg az ukrán vezetés, de a budapesti így is megszavazta a tizenegyedik uniós szankciócsomagot.

Magyarország azt ígérte korábban, hogy addig nem szavazza meg az Oroszországgal szembeni szankciókat, amíg Ukrajna továbbra is a háború szponzoraként említi az OTP Bankot. Az eredetileg tervezett vétó végül elmaradt, az OTP Bank pedig még mindig szerepel a listán. Ez a lépés arra utal, hogy Magyarország kompromisszumra volt kényszerítve az Európai Unió Tanácsában - számolt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés