Előfizetői tartalom

Elsőre megtagadta szerződései kiadását az új magyar korrupció elleni állami hivatal

Portfolio
Az Integritás Hatóság (IH) több szerződést is kötött már megalakulása óta, de azokat nem adták ki a portál megkeresésére. Az Átlátszó.hu kérdésére az új korrupcióellenes állami szervezet azt viszont közölte, hogy nem kértek több ajánlatot, hanem erőforráshiány miatt egy-egy szereplőt bíztak meg. Az IH esetében a kormánytól az Európai Bizottság még további feladatok tisztázását várja el, hogy kiszabaduljanak Magyarország helyreállítási forrásai, de egyelőre ezeket még nem teljesítették. Frissítés: végül közérdekű adatigénylésre az IH elküldte a szerkesztőségnek a szerződéseket.

Az Integritás Hatóság létrehozása a jogállamisági eljárás egyik legfontosabb kitétele volt, hogy Magyarország hozzáférhessen a helyreállítási alap forrásaihoz, valamint hogy a kohéziós támogatások 55 százalékát kiszabadíthassa a kormány. A legutolsó hírek szerint az Európai Bizottság bár örül, hogy létrejött az új korrupcióellenes, a jogkörök esetében további...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés