Előfizetői tartalom

Veszélyes fegyvert kapott a kezébe az EU, kérdés, mikor húzzák meg a ravaszt

Portfolio
Az Európai Unió megállapodott szankciórendszerének megerősítéséről annak érdekében, hogy fellépjen az Oroszországot a szankciók kijátszásában segítő országok ellen. Bár hatásos és kemény eszközt kapott Brüsszel a kezébe, kérdés, hogy egyáltalán ki ellen merik bevetni az új fegyvert. Magyarország már előzetesen tiltakozott, de más országok is aggályokat fogalmaztak meg.

Az EU az ukrajnai inváziót követően kereskedelmi tilalmat rendelt el azokra az árukra, amelyek jelentős bevételt jelentenek a Kremlnek, vagy amelyeket a hadseregben használnak. Néhány országot, köztük Kazahsztánt és Örményországot azonban azzal vádoltak, hogy megkönnyítik a szankciókkal sújtott áruk Oroszországba történő áramlását a területükön keresztül. E probléma...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés