Előfizetői tartalom

Nem kéri az uniós ügyeket Magyarország új igazságügyi minisztere

MTI
Tuzson Bence, az igazságügyi miniszteri poszt várományosa arra kérte a miniszterelnököt, hogy az európai uniós ügyek kerüljenek el a tárcától, amely tiszta, hagyományos igazságügyi minisztériumi struktúrában működne. A politikus az MTI-nek csütörtökön adott nyilatkozatában azt is elmondta: vezetése alatt a minisztérium fókuszába a jogi szuverenitás védelme és az ítélkezési gyakorlat áttekintése kerül majd.

Tuzson Bence - aki Varga Juditot váltja az igazságügyi tárca élén - hangsúlyozta: Orbán Viktor miniszterelnököt arra kérte, hogy "egy tiszta, hagyományos Igazságügyi Minisztérium" jöjjön létre, és az európai uniós ügyek a kormányzati struktúrán belül máshova kerüljenek. Kapcsolódó cikkünk 2023. 06. 28. Orbán Viktor kijelölte Magyarország új igazságügyi miniszterét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés