Előfizetői tartalom

Gyökeres változtatásra készül az EU az élelmiszervásárlásnál és -piacokon

Portfolio
Az Európai Bizottság a fenntartható élelmezési rendszerek keretrendszerére készít javaslatot, amelynek célja az élelmiszertermelés és -fogyasztás mintáinak megváltoztatása. A várhatóan az év harmadik negyedévében benyújtandó javaslat célja, hogy a fenntarthatóságot beépítse az élelmiszerekkel kapcsolatos valamennyi szakpolitikába, és megszilárdítsa a "Farmtól a villáig" stratégia lényegét. A fogyasztók teljes átalakulásra számíthatnak: a húsvásárlás visszaszorításától, egészen a címkézési gyakorlat megváltoztatásáig minden része lehet az új szabályozásnak.

A Európai Bizottság a fenntartható élelmezési rendszerek keretrendszerének kialakítására készül, de a hivatalosan megismerhető jogszabályban szereplő konkrét intézkedésekről egyelőre még mindig keveset tudni. Bár a kiszivárgott dokumentumok megemlítik az ökológiai fenntarthatóságot és az olyan lehetséges intézkedéseket, mint a fenntartható közbeszerzésre vonatkozó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés