Előfizetői tartalom

Páros lábbal beleáll Magyarországba az Európai Bizottság, kiszivárgott a jelentés

Az Európai Bizottság jogállamisági jelentéstervezete átfogó értékelést nyújt az Európai Unió tagállamainak demoratikus rendszereiről, Magyarországot pedig szinte minden főbb fejezetnél kiemelik a hazai jogrendszer hiányosságai vagy visszásságai miatt. A szerdán hivatalosan is megjelenő, kiszivárgott dokumentum Magyarországon néhány pozitív fejleményt is megállapít, de jóval több aggályt fogalmaznak meg, így az igazságszolgáltatás, a korrupcióellenes fellépés problémái, a lobbizás vagy az egységes piacot sértő jogi gyakorlatok miatt.

Kedden kiszivárgott az Európai Bizottság jogállamisági jelentésének tervezete, amely a Portfolio birtokába került, és a tartalma azonossal azzal, amelynek hivatalos változatát a brüsszeli körökben jól beágyazott Politico is közzétett, de a Népszava is hasonló megállapításokat és ajánlásokat ismertetett. A dokumentum főbb megállapításai pedig Magyarország tekintetében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés