Előfizetői tartalom

Az EU-ból kilépett britek is hamarabb jutnak az uniós programba, mint Magyarország

Portfolio
A BBC által idézett források szerint Rishi Sunak miniszterelnök jóváhagyására vár az a lehetséges megállapodás, amelynek értelmében Nagy-Britannia ismét csatlakozna az Európai Unió Horizont tudományos kutatási programjához. Az Egyesült Királyság kormánya tárgyalásokat folytat az EU-val a Horizont programhoz való újbóli csatlakozásról, miután az év elején megoldódott az Észak-Írországgal kapcsolatos, brexit utáni kereskedelmi szabályokról szóló vita. Magyarországon viszont sok szereplő egyelőre a közérdekű vagyonkezelő alapítványok miatt még nem vehet részt az uniós programban.

Az Egyesült Királyság közel áll ahhoz, hogy újra csatlakozzon az Európai Unió Horizont tudományos kutatási programjához, Rishi Sunak miniszterelnök jóváhagyására várva - tudta meg a BBC brit kormányzati forrásoktól. Az Egyesült Királyság kormánya azóta folytat tárgyalásokat az EU-val a Horizont programba való újbóli belépésről, amióta az év elején feloldották...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés