Előfizetői tartalom

Komoly figyelmeztetést küldött Magyarországnak az EU költségvetési biztosa, a modellváltott egyetemek bánhatják

Portfolio
Ha záros határidőn belül nem sikerül megállapodni az Erasmus-vitában az összeférhetetlenségi szabályokból a magyar kormány és az Európai Bizottság között, majd aláírni a szerződéseket az uniós támogatásokat kezelő Tempus Közalapítvány és a modellváltott felsőoktatási intézmények között, akkor sok diák és tanár számára már idén ősztől megszűnik a részvétel lehetősége az Erasmus plusz programban – jelentette ki a Népszava kérdésére Johannes Hahn uniós költségvetési biztos egy keddi brüsszeli tájékoztatón.

Ezzel a lap szerint az uniós biztos gyakorlatilag cáfolta Navracsics Tibor területfejlesztési minisztert, aki a múlt héten még azt mondta, hogy a most ősztől kezdődő ösztöndíjakat nem fenyegeti veszély. Kapcsolódó cikkünk 2023. 06. 23. Erasmus-ügy: vészesen fogy az idő, de újabb ponton vitatkozhat a kormány és Brüsszel 2023. 06. 15. Megszólalt Navracsics Tibor az uniós...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés