Előfizetői tartalom

Összehozta a nagy brüsszeli alkut Róma, ömölhetnek végre a helyreállítási eurómilliárdok

Portfolio
Megállapodott az olasz kormány az Európai Bizottsággal a helyreállítási program harmadik részletének folyósítási kereteiről, így a 19-ből 18,5 milliárd eurónyi pénzösszeg heteken belül megérkezik Rómába, a fennmaradó 500 millió eurót pedig „hozzácsapják” a negyedik részlethez, mert csak annak egyik feltétele lesz az egyetemi ágyszám megnövelése egy reform részeként. A megállapodás régóta húzódott, hiszen ennek a folyósítási körnek már tavaly meg kellett volna történnie, de politikai viták és a lassú végrehajtás miatt a folyósítás feltételeként megszabott feltételeket eddig nem tudta teljesíteni Róma.  

Olaszország megállapodást kötött az Európai Bizottsággal arról, hogy a COVID-19 világjárvány miatt késedelmesen folyósított mintegy 18,5 milliárd euró (20,6 milliárd dollár) uniós helyreállítási forráshoz végre hozzá tud jutni. Ez a megállapodás lehetővé teszi Olaszország számára, hogy hozzáférjen az Európai Bizottság által márciusban befagyasztott 19 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés