Előfizetői tartalom

Már katasztrófaelhárításra készül az EU: kulcsfontosságú cégeket listáznak

Portfolio
Az Európai Bizottság tizenegy ágazatban fogadta el azon alapvető szolgáltatások listáját, amelyek a jövőben a kritikus egységek ellenállóképességéről szóló irányelv (CER) hatálya alá tartoznak majd. A cél, hogy megerősítsék azokat az alapvető szolgáltatásokat nyújtó létfontosságú cégeket és szervezeteket, amelyek biztosítják a legalapvetőbb társadalmi szükségletek kielégítését, a közegészségügyet és a közbiztonságot, valamint támogatják a környezetvédelmet. Mindennek értelmében akár el is vehetik az EU-n kívüli tulajdonban lévő cégeket, hogy azokat nemzeti tulajdonba vegyék a tagállamok.

A tagállamoknak 2026. július 17-ig kell azonosítaniuk a kritikus létesítményeket a CER-irányelvben felsorolt ágazatokban. Ez az azonosítás az alapvető szolgáltatások listáján alapul, és ezt követően az Európai Bizottság kockázatértékelésére kerül sor. Az azonosítást követően a kritikus szervezeteknek intézkedéseket kell hozniuk ellenálló képességük javítása érdekében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés