Előfizetői tartalom

Az EU sarokba szorítaná a multikat a munkavállók jogainak erősítéséhez

Portfolio
Az Európai Bizottság elindította az európai szakszervezetekkel, szociális partnerekkel és üzemi tanácsokkal folytatott konzultáció második szakaszát az európai üzemi tanácsokról szóló irányelv lehetséges felülvizsgálatáról.  Az európai üzemi tanácsok létfontosságú szerepet játszanak a transznacionális szociális párbeszéd előmozdításában a nagy multinacionális vállalatoknál és a munkavállalók bevonásában a döntéshozatali folyamatokba.

Erre az áprilisban tartott első szakaszbeli konzultációt követően került sor, amelynek során a Bizottság 11 uniós szintű szociális partnertől kapott választ. A válaszok áttekintése után a Bizottság arra a következtetésre jutott, hogy az európai üzemi tanácsokról szóló irányelv továbbfejlesztése érdekében további uniós intézkedésekre van szükség, és most a szociális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés