Előfizetői tartalom

Chipgyártás: van, amiben verhetetlen lenne az EU, csak nem arra koncentrál

Portfolio
Szakértők szerint az uniós chips-törvényt szükséges lépésnek tekintik a félvezető-ellátási láncok nagyobb önellátásának elérése felé. Bár a közelmúltbeli beruházások pozitív fejleményeket jelentenek, sokan figyelmeztetnek, hogy az EU-nak még hosszú utat kell megtennie ahhoz, hogy elérje ambiciózus piaci részesedési céljait. Kifogásolják azt is, hogy nem a K+F és az egyes chipágazatokban meglévő erősségeire összpontosít az új uniós törvény.

Thierry Breton, az egységes piacért felelős uniós biztos az EU ipari stratégiájának és a nemrég elfogadott, a félvezető-ellátási láncok megerősítését célzó "Chips Act"-nek a révbe éréseként üdvözölte, hogy egyre több iparági beruházást jelentenek be az EU-ban, szakértők szerint még több munkára van szükség ahhoz, hogy Európa győzelmet arathasson a szilárd félvezető-ellátási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés