Előfizetői tartalom

Nem is hatályos, már sikító frászt kapott a német ipar az új EU-s szabályozástól

Portfolio
A német vegyipar és az autóipar aggodalmát fejezi ki az Európai Unió szén-dioxid határvámjának (CBAM) közelgő bevezetése miatt. A Deloitte tanácsadó cég felmérése szerint a vállalatok nincsenek felkészülve az új karbonvám bevezetésére. Pedig az Európai Bizottság múlt héten közzétett végrehajtási rendelete egy hosszú próbaidőszakot határoz meg.

Korábban az európai gyártók az EU szén-dioxid-árrendszerének keretében a szén-dioxid-kibocsátás mintegy felét járulékos díjak nélkül bocsátották ki, hogy versenyképesek maradjanak a külföldi termékekkel szemben. Az Európai Bizottság azonban 2021-ben az ingyenes kibocsátási jogok helyettesítésére a szén-dioxid-határkiigazítási mechanizmust (CBAM) javasolta. A karbonvámként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés