Előfizetői tartalom

Nő a nyomás az Európai Bizottságon, hogy belenyúljon a 2024-es választásokba

Portfolio
Mintegy 50 civil szervezet nyomást gyakorol az Európai Bizottságra, hogy szerezzen érvényt a digitális szolgáltatásokról szóló törvénynek (Digitial services act, DSA), és biztosítsa, hogy a jelentős közösségi médiaplatformok megvédjék a 2024-es választásokat a dezinformációtól. A követelések között szerepel a továbbfejlesztett ajánló algoritmusok, a hamis információk láthatóságának csökkentése és a célzott politikai hirdetések megszüntetése. Bizonyos kérések végrehajthatósága továbbra is bizonytalan.

Több mint 50 nem kormányzati szervezet (NGO) sürgeti az Európai Bizottságot, hogy a digitális szolgáltatásokról szóló törvény (DSA) alapján tegyen lépéseket annak érdekében, hogy a nagy közösségi médiavállalatok - köztük a Facebook, az X (korábban Twitter) és a TikTok - intézkedéseket hozzanak a 2024-es év különböző választásainak védelme érdekében. A civil szervezetek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés