Előfizetői tartalom

Macron az EU környékéről is vasvillával üzné el az amerikai lobbit

Portfolio
Továbbra sem tölti be senki az Európai Bizottság főközgazdászi posztját, mert Emmanuel Macron francia elnök megfúrta Fiona Scott Morton amerikai versenyjogi szakérő kinevezését. Párizs kifogásolta, hogy korábban a legnagyobb techcégek lobbistájaként dolgozott, valamint aggályosnak tartották, hogy egy EU-n kívüli állampolgárt nevezne ki a Bizottság. Viszont a szakértőt nem sikerült kiütniük egy befolyásos brüsszeli pozícióból.

Fiona Scott Morton amerikai versenyjogi szakértő Európai Bizottság vezető közgazdászi kinevezését Franciaország sikeresen megfúrta arra hivatkozva, hogy aggályai vannak az Apple, az Amazon és a Microsoft technológiai óriáscégeknek végzett korábbi munkájával, valamint azzal, hogy ellenzi a nagy technológiai vállalatok feldarabolását. Viszont hiába harcolt Emmanuel Macron elnök...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés