Előfizetői tartalom

Az Európai Bizottság súlyos pénzmosási kockázatok miatt kapott figyelmeztetést

Portfolio
Európa vezető pénzügyi szabályozó hatóságai aggódnak az Európai Unió és három nem uniós ország - Andorra, Monaco és San Marino - között folyó tárgyalásokkal kapcsolatban. Ez a három ország, bár nem tagja az államszövetségnek, jelenleg is tárgyalásokat folytat az EU-val való szorosabb gazdasági kapcsolatról. A szabályozó hatóságok viszont attól tartanak, hogy az ezen országokkal való erősebb együttműködés az illegális pénzügyi tevékenységek fokozódásához vezethet, könnyebbé teheti a pénzmosást és az adóelkerülést.

Az európai felügyeleti hatóságok aggodalmukat fejezték ki, hogy három kisebb ország - San Marino, Andorra és Monaco -, amelyek hagyományosan kevésbé szigorú pénzügyi szabályozást tartanak fenn, az Európai Bizottság tervei szerint egyre szorosabb kapcsolatba kerülhetnek az EU-val. A hatóságok fő aggálya, hogy ezek az államok a melegágyai lehetnek a pénzmosásnak és más tiltott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés