Előfizetői tartalom

Uniós klímaügyi biztosnak kérte fel a holland külügyminisztert Ursula von der Leyen

Portfolio
A minap lemondott uniós klímaügyi biztos és ügyvezető alelnök helyére javasolja Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök Wopke Hoekstrát, a holland külügyminisztert, így tehát egy, az egyben átvenné Frans Timmermans pozícióját. Mindez úgy történik, hogy Hoekstranak nincs érdemi klímaügyi diplomáciai tapasztalata, noha ő képviseli majd az EU-t a COP28 klímaügyi csúcson, hiszen előtte öt évig holland pénzügyminiszter volt, azt megelőzően pedig a Shell, illetve a McKinsey tanácsadó cégnek dolgozott.

Miután Frans Timmermans klímaügyi vezető, a zöld átállás vezető döntéshozója a minap lemondott a holland miniszterelnöki poszt megszerzése érdekében, a holland ügyvezető kormány Wopke Hoekstrat jelölte. A személyes meghallgatás után ma azt közölte Ursula von der Leyen, hogy támogatja az ő uniós biztosi kinevezését, illetve ügyvezető alelnöki posztját, és konkrétan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés