Előfizetői tartalom

Itt a bejelentés: megkapták Brüsszelben a magyar kormány hitelkérelmét

Magyarország a tegnap éjféli határidőig valóban benyújtotta az Európai Bizottságnak a 3,9 milliárd eurós helyreállítási hitelkérelmét, illetve a 0,7 milliárd eurós REPowerEU támogatás iránti kérelmét, így összességében 10,4 milliárd eurónyi helyreállítási forrásról zajlanak a tárgyalások – derült ki a brüsszeli testület pénteki közleményéből. Ez, illetve egy kapcsolódó táblázat azt is felfedte, hogy a tegnapi határidőig hat tagállam kért első alkalommal az uniós helyreállítási hitelből, így a korábbi hét tagállammal együtt az összes igényelt hitelforrás 293 milliárd eurót tesz ki, ami az elérhető keret 76%-a.

A tegnap reggeli budapesti bejelentéssel, illetve a ma reggeli minisztériumi közleménnyel összhangban valóban benyújtotta határidőre a magyar kormány az Európai Bizottság felé a helyreállítási program kiegészítését a REPowerEU fejezettel, amely egyrészt az igényelt 3,9 milliárd eurónyi hitelforrást tartalmazza, másrészt 0,7 milliárd eurónyi REPowerEU vissza nem térítendő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés