Előfizetői tartalom

Az osztrák kormány nem támogatja, hogy Magyarországtól megvonják az EU-s elnökséget

Portfolio
Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter egy szerdai interjújában jelezte: nem ért egyet azokkal a törekvésekkel, amelyek megvonnák Magyarországtól az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét - írja az MTI. Korábban az Európai Parlament vetette fel, hogy vonják meg Magyarországtól a 2024 júliusától esedékes elnökséget, és ehhez több tagállam, például Németország is támogatását fejezte ki. Ausztria már többször ellenezte ezt a javaslatot.

Schallenberg populista megközelítésnek nevezte ezeket a kísérleteket. Hozzátette: bár egyebek között Orbán Viktor magyar miniszterelnök EU-ellenes hozzáállása miatt jogosak az aggodalmak, az elnökség teszt lehet Magyarország számára.     Pusztán az a tény, hogy egy állam tölti be az elnökséget, arra kényszeríti, hogy semleges közvetítőként próbáljon fellépni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés