Előfizetői tartalom

Erasmus-ügy: hiába a váltás az Európai Bizottságnál, nem lett könnyebb a kormány helyzete

Portfolio
Iliana Ivanova, az Európai Bizottság oktatásért, kutatásért, innovációért, kultúráért és ifjúságért felelős bolgár biztosjelöltje keddi EP-meghallgatásán a magyar kormánnyal fennálló Erasmus- és Horizont-programokat érintő vitáról is kérdéseket kapott. Ivanova hangsúlyozta a szabályok és előírások betartásának fontosságát, és kijelentette, hogy bár kész együttműködni a magyar kormánnyal, végső soron az ő felelősségük az ügy megoldása.

Tavaly decemberben az Európai Unió Tanács határozatával többek között az átláthatósággal és az összeférhetetlenséggel kapcsolatos aggályok miatt kizárta az Erasmus+ és a Horizont Európa programokban való részvételből a modellváltott magyar egyetemeket és kutatóintézeteket. A vita azóta tart az Európai Bizottság és a magyar kormány között, szerdán pedig Navracsics...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés