Előfizetői tartalom

Az EU céltáblát festett az internetre, és hamarosan meghúzza a ravaszt

Portfolio
Az Európai Unió hamarosan lesújthat kardjával a legnagyobb technológiai cégekre, miután életbe lépett a Digitális Szolgáltatásokról szóló törvény, és azt is megnevezte, hogy mely óriásvállalatokat kötelezi megfelelésre. A Facebook (Meta), a Google, az Amazon, az Apple és a Microsoft is retteghet, mivel kapuőr besorolást kapott Brüsszeltől. Az eddigi tapasztalatok alapján súlyos bírságokra számíthatnak.

A digitális szolgáltatásokról szóló törvény (DSA) az Európai Unió által a digitális platformok és online szolgáltatások szabályozására javasolt átfogó jogszabályi keret, amelynek célja a biztonságosabb és versenyképesebb digitális környezet előmozdítása. Az új rendszer a digitális "kapuőr" vállalatok - lényegében a platformszolgáltatók - felelősségével és kötelezettségeivel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés